Udruga FERR Katedra Čakavskog sabora za kazališnu i scensku djelatnost – Pula

Objavljeno: 15. prosinca 2010. u kategoriji

Udruga FERR - Katedra Čakavskog sabora za kazališnu i scensku djelatnost, putem serija predavanja i radionica, te radom i aktivnostima na kazališnim, plesnim i poetskim sadržajima i programima, obučava djecu i mlade u kazališnim i scenskim vještinama. Tijekom 2008. Udruga FERR ostvarila je sve  najavljene i planirane programe.Tako su premijerno uprizorene kazališne predstave:

Udruga FERR – Katedra Čakavskog sabora za kazališnu i scensku djelatnost, putem serija predavanja i radionica, te radom i aktivnostima na kazališnim, plesnim i poetskim sadržajima i programima, obučava djecu i mlade u kazališnim i scenskim vještinama. Tijekom 2008. Udruga FERR ostvarila je sve  najavljene i planirane programe.Tako su premijerno uprizorene kazališne predstave:

  1. Mambo italiano, autora S. Galluccija u koprodukciji sa Gradskim kazalištem

mladih iz Splita i sa Hrvatskom kazališnom kućom iz Zadra; predstava je premijerno  izvedena veljače 2008. u Splitu i Zadru, travnja 2008.  u Vodnjanu, a zatim igrana na Danima  satire u Zagrebu i na Festivalu kazališta u Sisku (do sastavljanja ovoga Izvješća  održane su 23 izvedbe i  još je uvijek na repertoaru).

  1. 5 Top Hick Star Grls, autora B. Senkera  u suradnji s Arheološkim muzejom

Istre iz Pule; predstava je premijerno izvedena kolovoza 2008., a do sastavljanja ovoga Izvješća  realizirano je 6 izvedbi;

  1. Pulski Plus Gir, autorski rad  Udruge FERR nastao je u suradnji s Pulaprometom;

predstava je  premijerno izvedena  kolovoza 2008.,  a do sastavljanja ovoga Izvješća  realizirano je 12 izvedbi.

Od premijerno izvedenih predstave za djecu, za 2008. godine izdvajaju se ovi naslovi:

1)      Interaktivna i edukativna predstava Petre Blašković, Franje Tončinića i Nenada

Pavlovića Glumci u zamci,  prvi put izvedena listopada  2008. (do sastavljanja ovoga Izvješća  izvedena je 20 puta), te 2) Lutkarska predstava Majkla Mikolića, Petruškini ljubavni jadi, prvi put izvedena srpnja 2008. (14 izvedbi).

 

Udruga FERR je 2008. godine, osim navedenoga,  kreirala,  osmislila (ili u njima sudjelovala) sljedeće programe/manifestacije: 1) Noć muzeja (siječanj), 2) Dani Antike (svibanj), 3) 110 BALOTA (recital u  povodu 110-obljetnice rođenja  Mije Mirkovića – Mate Balote, u suradnji sa Umjetničkom akademijom iz Osijeka – izveden  na središnjoj  proslavi u Istarskom narodnom kazalištu u Puli tijekom Susreta na dragom kamenu.

Uključena  u međunarodni projekt Pretapanja (more/rijeke), Udruga FERR je 2008 u Puli i u Vodnjanu organizirala i realizirala  multimedijalni program pod istim nazivom.

Protekle godine reprizirana je i predstava Istarske štorice, B. Senkera (5 izvedbi); predstava je igrana u Puli, a Udruga je s tom predstavom  gostovala (i) na kazališnom festivalu u Klužama u Sloveniji.