Kviz znanja GDJE SAM –TKO SAM

Objavljeno: 18. listopada 2011. u kategoriji

U okviru 19. manifestacije Grobnička jesen Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine odlučila je pokrenuti kviz, za sada pod samo radnim naslovom GDJE SAM-TKO SAM.

Kviz kreće od 11.11.2011., kada će se u Domu kulture Čavle provesti selekcija prijavljenih kandidata, od kojih će 30 njih s najviše točnih odgovora steći pravo natjecanja 25. studenoga.

25. studenog 2011. će se natjecati 30 kandidata, od kojih će u slijedeću večer Kviza ući njih 10 s najviše točnih odgovora.

Za finale će se 10 polufinalista natjecati 2. prosinca. Od njih 10 samo će dvoje steći pravo natjecanja u finalu 10. prosinca. Spoznor polufinalne večeri je Privredna banka Zagreb.

10. prosinca u revijalnom dijelu Festivala Grobnička skala 2011. 2 finalista/kinje će se natjecati za glavnu nagradu – 5.000,00 kuna.

Također, svi kandidati koji prođu u slijedeći krug dobit će nagrade koje osiguravaju glavni pokrovitelj Novi list i Katedrini sponzori.

Na Kviz se 11.11.2011. mogu prijaviti svi učenici bilo koje od srednjih škola te učenici viših razreda osnovnih škola, bez obzira na mjesto stanovanja.

Za sudjelovanje u Kvizu biti će ponajprije potrebno poznavanje povijesti i zemljopisa našeg šireg zavičaja – područje nekadašnjeg Vinodola i današnje PGŽ . Pitanja će se na bilo koji način doticati današnjeg područja današnjih općina Čavle i Jelenje, Grada Rijeke te ostalih mjesta nekadašnje Vinodolske knežije (9 frankopanskih kaštela).

U nastojanju da se usmjere potencijalne kandidate na određene teme, odnosno da im se olakša, na  web stranicu www.grobnik-katedra.hr postavljen je materijal u kojem se nalaze odgovori na buduća pitanja u Kvizu.

Prijave:
11.11.2011. u Domu kulture Čavle, u 16 sati moći će se prijaviti svaki učenik koji na ulazu preuzme i ispuni prijavnicu.

Po ulasku u dvoranu, svaki će posjednik prijavnice dobiti materijal za sudjelovanje.

Nakon toga će kandidati odgovarati na postavljena pitanja upisujući odgovore na za to određeno mjesto u materijalu kojega je dobio.

Detaljne upute o postupku selekcije kandidatima će dodatno razjasniti voditelj.

Rezultate/imena kandidata koji su stekli pravo daljnjeg natjecanja će u roku od tri dana objaviti Novi list, a isti će rezultati odmah po završetku rada komisije biti i na Katedrinoj web stranici.

KATEDRA ČSG
Vlasta Juretić, vod. programa