32. susret hrvatskih zavičajnih književnika

Objavljeno: 23. siječnja 2013. u kategoriji

Hrvatski sabor kulture priređuje 29. lipnja 2013. u Zagrebu s početkom u 11.30 sati (velika dvorana HSK-a, Zvonimirova 17/III) 32. susret hrvatskih zavičajnih književnika i tom prigodom objavljuje sljedeći Natječaj.

Na Natječaju mogu sudjelovati punoljetni hrvatski državljani, osim članova Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih pisaca. Svi zainteresirani trebaju na Natječaj poslati u 3 primjerka do 5 stranica poezije (neovisno o broju pjesama), ili do 10 str. proze (ulomke drama i romana), a u obzir dolaze sljedeće književne vrste: pjesme, poeme, pripovijetke ili novele, putopisi, eseji, dramski tekstovi i  romani. Uz radove svakako treba priložiti biografske i bibliografske podatke te obvezatno e-mail adresu (ukoliko ju autor ima) i broj telefona ili mobitela (zbog kontakta).

Od prispjelih radova Prosudbeno povjerenstvoBožica Jelušić, književnica, Sanja Nikčević, sveučilišna profesorica i teatrologinja, Borben Vladović, književnik i Mirko Kovačević, književnik, tajnik povjerenstva – izabrat će najbolje za zbornik te autore koji će sudjelovati na 32. Susretu. Radovi trebaju biti napisani osobnim računalom ili pisaćim strojem i vlastoručno potpisani, ne vraćaju se poslije vrednovanja, a primaju se najkasnije do 15. travnja 2013. na adresu: Hrvatski sabor kulture (za književni natječaj), Zvonimirova 17/III, 10 000 Zagreb.

Prosudbeno povjerenstvo dodijelit će najboljima i nagrade: Plaketu Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu i istoimenu Plaketu za dijalektalno pjesništvo, Plaketu Ivo Kozarčanin za prozu i Plaketu Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo te pohvalnice. Na Susretu članovi će povjerenstva obrazložiti svoj izbor te pojedinačne nagrade, a autori će čitati izabrane radove. Osim toga bit će dodijeljene i 2 nagrade za mlade autore  (od 15 do 29 godina) – za poeziju i za prozu.

Dobitnici Plaketa nastupit će na Razglednici 3 Hrvatskoga sabora kulture.

Odabrani autori trebaju, u roku 5 dana od objave rezultata, dostaviti u elektronskom obliku svoje izabrane radove na adresu HSK-a te suglasnost kojom  prenose na Hrvatski sabor kulture pravo korištenja svojih radova u svrhu tiskanja programske knjižice i Zbornika književnih i likovnih radova hrvatskih zavičajnih stvaralaca, za što neće potraživati nikakva prava po materijalnoj osnovi. Sva ostala prava autori zadržavaju prema Zakonu o autorskim pravima.

Rezultati Natječaja (koji će biti objavljeni najkasnije do 15. svibnja 2013.) bit će dostupni  na web stranici Hrvatskoga sabora kulture, a obrazac suglasnosti može se preuzeti dnu web stranice HSK-a, na ovoj poveznici.

Izvor: hrsk.hr